matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
po
Tomek:
Dlaczego pochodna z 2
3x
= 8
x
ln(8) ? Mógłby ktoś to rozpisać?
26 lis 21:44
zombi:
2
3x
=(2
3
)
x
= 8
x
(8
x
)' = 8
x
ln 8
26 lis 21:59
Tomek:
Dziękuje
26 lis 22:01