matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc w rozwiązaniu tej całki. początkująca
basia:
chcę policzyć całkę z pierwiastka czwartego stopnia z x do potęgi trzeciej, ∫
4
√
x
3
nie wiem czy to będzie 4/3
√
x
9
? nie mam pojęcia
uczę się tylko z internetu. pomocy
26 lis 21:38
irena_1:
1
∫x
n
dx=
x
n+1
+C
n+1
1
4
∫
4
√
x
3
dx=∫x
3
4
dx=
x
3
4
+1
+C=
x
7
4
+C
3
4
+1
7
27 lis 08:29
basia:
bardzo dziękuję za pomoc!
27 lis 18:08