matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
gosiata:
Oblicz sumę wszystkich liczb trzycyfrowych podzielnych przez: a) 3 b) 6
26 lis 21:10
Eta:
a) 102,105,..... ,999 −− ciąg arytm, a
1
=102, r= 3 , a
n
=999 , n=300
a
1
+a
n
S
n
=
*n=...........
2
b) podobnie 102, 108,...... , 996 dokończ.........
26 lis 21:18