matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dl odcinka x
mukolina:
wyznacz dlugosc odcinka x z twierdzenia pitagorasa.
26 lis 21:05
irena_1:
a
2
+3
2
=5
2
a
2
=25−9=16 a=4 x
2
=3
2
+(4+8)
2
=9+144=153 x=3
√
17
27 lis 08:46