pomocy
nieznajoma: proszę narysować wykres f(x)=2x−2 (te x−2 jest w potędze) i podać asymptotę poziomą
26 lis 20:48
__std__call__: f(x) = 2
x−2
Narysuj wykres tej funkcji, następnie zastanów się nad tym jak ma się wykres f(x)=2
x−2 do
znanego i łatwego w narysowaniu wykresu funkcji bazowej f(x)=2
x.
f(x+a) powoduje przesunięcie wzdłuż osi .... o a kratek.
f(x)+a powoduje przesunięcie wzdłuż osi ... o a kratek.
Wzdłuż jakich osi i w jakim kierunku?
26 lis 21:25
daras: nie znam Cię ale wiem, ze zawsze dublujesz posty
26 lis 21:52