matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY :(
marta:
oblicz logarytm: log przy podstawie 5 z 2 = c ⇔ 5
c
=2 ... ale co dalej ?
26 lis 19:51
5-latek:
log
c
b
log
a
b=
wzor na zmiane podsatw y logarytm
log
c
a
log5
wiec log
5
2=
= licz dalej gdzie log2 w przyblizeniu 0,3 a log5 w
log2
przyblieniu 0,7
26 lis 20:50
5-latek:
log2
Ma byc odwrotnie
=
log5
26 lis 20:53