matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz.
motyl:
(
125
16
)
−
2
: (
75
8
)
−
3
12 paź 22:04
yeti:
I co ? motylku? ....... w czym problem?
(2
4
)
2
2
8
(
125
16
)
−2
= (
16
125
)
2
=
=
(5
3
)
2
5
6
(2
3
)
3
2
9
(
75
8
)
−3
= (
8
75
)
3
= (
=
(5
2
*3
1
)
3
5
6
*3
3
zatem:
2
8
5
6
*3
3
*
=........... dokończ już sam
5
6
2
9
12 paź 22:18