Równania, nierówności, układy równań
Marta15Marta: 1. Rozwiąż układy równań:
a) x + 2y = 9
y − 1 = 3x
b) x − y = 2
1/2x − 1 = 1/4y
c) −x − y = 2
2(3x + y) = − 20
d) 4x + 3y = 54
1/3 x = 4(1 + 1/8y)
2. W autobusie jest 120 miejsc dla pasażerów. Miejsca stojących jest o 40 więcej niż miejsc
siedzących. Ile jest miejsc siedzących w tym autobusie?
− Proszę o rozwiązanie tych zadań, ponieważ jest to dla mnie powtórka z poprzednich lat, a na
ostatnich lekcjach z tych tematów mnie nie było w szkole i nie zabardzo jarzę o co kaman, a
jutro pewnie będę pytana : (
12 paź 21:13
yeti:
odsyłam tu
i6 układy równań
12 paź 21:34