matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz x
nieznajoma:
OBLICZ X log o podstawie 81 x
2
=1/2 log o podstawie 3 x= log o podstawie 2 18 − log o podstawie 3 2
26 lis 16:43
Eta:
1/ x≠0
1
log
81
x
2
=
⇒ x
2
= (81)
1/2
⇒ x
2
=9 ⇒ x= 3 v x= −3
2
26 lis 17:00