rzut monetą.
Albert:

rzut monetą− z tymi zadaniami mam problem. Proszę o jakiś przykład zadania z drzewkiem proszę o
pomoc
26 lis 16:22
Albert: byłby ktoś tak dobry i pomógł mi? Proszę
26 lis 16:29
bezendu:
Daj zadanie to Ci wyjaśnimy
26 lis 16:30
Albert: daj jakiś przykład takiego co może się jutro na próbnej podstawowej wg ciebie pojawić

choć
mam nadzieję że się nie pojawi
26 lis 16:31
Albert: Wykonujemy 3 rzuty moneta prawdopodobieństwo ze otrzymamy co najmniej 1 reszka jest równe
metoda drzewka i symbolen newtona tak? prosze xd
26 lis 16:39
Albert: Wykonujemy 3 rzuty moneta prawdopodobieństwo ze otrzymamy co najmniej 1 reszka jest równe
metoda drzewka i symbolen newtona tak? prosze xd
26 lis 16:40
bezendu:
Ciężko tu namalować drzewko dla 3 rzutów

A czemu ma się nie pojawić ?
26 lis 16:41
Albert: mam nadzieję a mógłbym mimo to prosić o narysowanie tego z ładnym prawidłowym zapisem i ze
wzoru newtona też. W sumie zrobić już umiem ale nie wiem jak zrobić poprawny zapis. Będę
dozgonnie wdzięczny bezendu
26 lis 16:48
Hajtowy:

Wykonujemy 3 rzuty moneta prawdopodobieństwo ze otrzymamy co najmniej 1 reszka jest równe
metoda drzewka i symbolen newtona tak? prosze xd
|Ω|=
|A| = { (o,r,r) ;
(o,r,o) ;
(o,o,r) ; (o,o,o) ; (r,r,r) ; (r,r,o) ; (r,o,r) ;
(r,o,o) }
26 lis 16:55
bezendu:
Ω=2
3=8
Tutaj najlepiej zdarzenie przeciwne wylosowano same orły
Chyba że chcesz sobie wypisywać zdarzenie A
26 lis 16:56
Hajtowy: bezendu daj mu pomyśleć
26 lis 16:57
bezendu:
26 lis 16:58
Hajtowy: Co najmniej... czyli raz i więcej

Zapomniałem się

Zdarzenie
(o,o,o) odpada

Czyli tak jak bezendu napisał
26 lis 16:59
bezendu:
26 lis 17:00