matematykaszkolna.pl
rzut monetą. Albert: rysunekrzut monetą− z tymi zadaniami mam problem. Proszę o jakiś przykład zadania z drzewkiem proszę o pomoc emotka
26 lis 16:22
Albert: byłby ktoś tak dobry i pomógł mi? Proszę
26 lis 16:29
bezendu: Daj zadanie to Ci wyjaśnimy
26 lis 16:30
Albert: daj jakiś przykład takiego co może się jutro na próbnej podstawowej wg ciebie pojawić emotka choć mam nadzieję że się nie pojawi emotka
26 lis 16:31
Albert: Wykonujemy 3 rzuty moneta prawdopodobieństwo ze otrzymamy co najmniej 1 reszka jest równe metoda drzewka i symbolen newtona tak? prosze xd
26 lis 16:39
Albert: Wykonujemy 3 rzuty moneta prawdopodobieństwo ze otrzymamy co najmniej 1 reszka jest równe metoda drzewka i symbolen newtona tak? prosze xd
26 lis 16:40
bezendu: Ciężko tu namalować drzewko dla 3 rzutów emotka A czemu ma się nie pojawić ?
26 lis 16:41
Albert: mam nadzieję a mógłbym mimo to prosić o narysowanie tego z ładnym prawidłowym zapisem i ze wzoru newtona też. W sumie zrobić już umiem ale nie wiem jak zrobić poprawny zapis. Będę dozgonnie wdzięczny bezendu emotka
26 lis 16:48
Hajtowy: rysunekWykonujemy 3 rzuty moneta prawdopodobieństwo ze otrzymamy co najmniej 1 reszka jest równe metoda drzewka i symbolen newtona tak? prosze xd |Ω|= |A| = { (o,r,r) ; (o,r,o) ; (o,o,r) ; (o,o,o) ; (r,r,r) ; (r,r,o) ; (r,o,r) ; (r,o,o) }
 |A| 
P(A)=

= ...
 |Ω| 
26 lis 16:55
bezendu: Ω=23=8 Tutaj najlepiej zdarzenie przeciwne wylosowano same orły
 1 7 
P(A')=1−

=

8 8 
Chyba że chcesz sobie wypisywać zdarzenie A
26 lis 16:56
Hajtowy: bezendu daj mu pomyśleć emotka
26 lis 16:57
bezendu: emotka
26 lis 16:58
Hajtowy: Co najmniej... czyli raz i więcej emotka Zapomniałem się Zdarzenie (o,o,o) odpada emotka Czyli tak jak bezendu napisał emotka
26 lis 16:59
bezendu: emotka
26 lis 17:00