matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Piotr 10:
Czy prawa De Morgana działają tak P(A' U B) = P(A ∩ B')
Mi zdaję się,że nie
26 lis 09:54
irena_1:
(A'∪B)'=A∩B' P[(A'∪B)']=P(A∩B')
26 lis 10:02
Piotr 10:
ok, dziękuję
26 lis 10:04