matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
Elixir:
Mógłby mi ktoś sprawdzić, czy mam dobrze ten przykład?
||−3−2
√
2
| −(|−3| +|2| )= |3−2 −(3−2)|= |3−2 −3+2| = 0 czy może ma być to tak: ||−3−2
√
2
| −(|−3| +|2| )= |3−2 −(3+2)|= |3−2 −5| = |1−5| = |−1+5|= 4
25 lis 22:27
Elixir:
25 lis 22:42
Elixir:
nikt
25 lis 22:50
karobert:
=3+2
√
2
−(3+2)=2
√
2
−2
25 lis 22:56
Elixir:
25 lis 22:56
Elixir:
okey, dzięki Ci bardzo
25 lis 22:56