Czy dobrze policzone ciagi?
papka: lim an=(1+6n) do potegi(2n−1) = e do potegi 12
lim n * √n + n + 3n2 + 2n + 5 = 0
25 lis 21:00
papka: to drugie to: n*√n+n+3 dzielone przez n2 + 2n + 5
25 lis 21:01
Krzysiek: a)ok
b)ok
25 lis 21:08
papka: A limes pierwiastek n−tego stopnia z: n(1−1n) podniesione do potęgi n2 wynosi 1/e ?
Oraz nie umiem sobie poradzić z (3n + 7n)/(1+5n) oraz pierwiastek n−tego stopnia z: 3n +
4n
Wydaje mi sie, ze to z 3 ciagow, ale nie potrafie sobie z tym poradzic...
25 lis 21:14
Krzysiek: a) nie wiem jaki to przykład... po lewej stronie jak piszesz, masz "kliknij więcej przykładów"
b)podziel licznik i mianownik przez 5n
ciąg: qn→0 gdy |q|<1 ,gdy q>1 to zmierza do ∞
c)4n≤3n+4n≤4n+4n
25 lis 21:19
papka: Już sobie poradzilem tez z pierwszym

a pisac komendami z ,,kliknij wiecej przykladow,,
umiem, ale na literkach wychodzi to nieczytelnie.
Dzieki wielkie za pomoc w b i c
25 lis 21:24