matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Błagam :)
Weronika:
Za pomocą rachunku wektorowego uzasadnij wzór na współrzędne środka odcinka.
25 lis 20:48
Eta:
→ →
1
AS=
AB
2
1
[x
S
−x
A
, y
S
−y
A
] =
[x
B
−x
A
, y
B
−y
A
]
2
1
1
x
S
−x
A
=
x
B
−
x
A
2
2
1
1
x
A
+x
B
x
S
=
x
B
+
x
A
=
2
2
2
podobnie dla y
S
=......... dokończ....
25 lis 21:35