Funkcja Kwadratowa
Sylwiaa: Proszę o pomoc. W niektórych zadaniach mam odpowiedzi, ale nie mam obliczeń.

9.Wykres funkcji kwadratowej f(x)= 1−(x−10)
2 nie ma punktow wspolnych z prosta o rownaniu :
10. Miejscami zerowymi funkcji kwadratowej f(x)= −2x
2 + bx + c sa liczby 1 oraz −3. zatem:
Odpowiedz b. b+c = −10
11. Ktora z ponizszych funkcji przyjmuje w przedziale <1,3> najwieksza wartosc rowna 0 ?
odpowiedz b.f(x)= −x
2 + 2x −1
12. Zbiorem wartosci funkcji kwadratowej f(x)= 4x
2 + 2x+3c jest przedzial < 2 3/4,
nieskonczonosc>. Zatem::
odpowiedz d. c=1
13. Wykres funkcji kwadratowej f(x) = −3(x−2)
2+1 przeksztalcono przez symetrie osiowa wzgledem
osi OY i otrzymano wykres funkcji g. Zatem :
odpowiedz a. g(x) = −3(x+2)
2+1
14. Iloczyn rozwiazan rownania (x+5)(3x−1) = (x+5)(2x+3) jest rowny:
odpowiedz a . −20
15.Funkcja kwadratowa f(x)x
2 przyjmuje wartości mniejsze niż funkcja liniowa g(x)=4x wtedy i
tylko wtedy gdy?
16. Funkcja kwadratowa f(x) = x
2 przyjmuje wartosci mniejsze niz funkcja liniowa g(x) = 4x
wtedy i tylko wtedy , gdy:
d. x nalezy (0,4)
17. Zbiorem rozwiazan nierownosci 4x
2 − 4x+1>0 jest :