matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyliczenie x.
Karolina:
f(x)=log(2+10
x−1
), trzeba z tego wyciągnąć x więc tak Df=R y=log(2+10
x−1
) 10
y
=2+10
x−1
, 2+10
x−1
>0 x∊R 10
y
−2=10
x−1
, 10
y
−2>0, 10
y
>2, 2=10
log2
, y>log2 i nie wiem co dalej...
25 lis 19:08
Karolina:
pomoże ktoś?
25 lis 19:34