.
.: dane są wektory a=[−2, m+3] b=[m−4, 5]. Dla jakich m wektory te są równoległe a dla jakich
zachodzi równość IaI=IbI
25 lis 18:21
Piotr 10: Wektory są równoległe, jeśli ich współrzędne są proporcjonalne, czyli:
25 lis 18:23
.: a kiedy będą równoległe?
25 lis 18:34
Piotr 10: Przecież napisałem...
25 lis 18:34
.: pomyliłam

równe?
25 lis 18:35
.: żeby sprawdzić czy są równe wystarczy przyrównać ich dł?
25 lis 18:36
Piotr 10: Wektory są równe gdy ich odpowiednie współrzędne są sobie równe
25 lis 18:37
.: dziękuje
25 lis 18:39