matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Z talii 52 kart wylosowano jedną kartę. Prawdopodobieństwo, że nie wylosowano as
martyna:
Z talii 52 kart wylosowano jedną kartę. Prawdopodobieństwo, że nie wylosowano asa jest równe:
25 lis 18:15
bezendu:
52
1
Ω=
51!*52
Ω=
=52
51!
48
1
A=
=48
48
P(A)=
52
25 lis 18:17