naszkicuj wykres funkcji kwadratowej. nie mam pojecia jak sie za to zabrac :/
:): f(x)=|x2+1|
25 lis 16:58
MQ: A jaki jest zbiór wartości tej funkcji?
25 lis 16:59
ICSP: f(x)= |x2 + 1| = x2 + 1
Przesuwasz wykres x2 o jedną jednostkę w górę
25 lis 17:00
:): nie mam podanego zbioru wartosci. zeby obliczyc jaki jest trzeba chyba obliczyc q
25 lis 17:00
:): nie nie to jest funkcja kwadratowa to sie inaczej robi
25 lis 17:01
bezendu:

1. Rysujesz y=x
2 czerowny
2. Przesuwasz o v
→[0,1] niebieski
25 lis 17:01