Równanie wykładnicze
Mariusz: 72x−6*7x+10=0
25 lis 16:52
ICSP: 72x − 6*7x + 10 = 0
(7x − 3)2 + 1 = 0
Równanie sprzeczne
25 lis 16:54
Mariusz: A to tu nie trzeba zrobić coś takiego że 7
x=t

I potem delta?
25 lis 16:56
ICSP: Oczywiście. że można. Tylko po co ?
25 lis 16:57
Mariusz: A no tak

Ale w tym przypadku: 4
x+2
x+1−80=0 już będzie rozwiązanie?
25 lis 17:01
ICSP: W tym już tak
4
x + 2 * 2
x − 80 = 0
t =2
x , t > 0
t
2 − 2t − 80 = 0
Dalej już prosto
25 lis 17:03
Mariusz: A nie t
2+2t−80=0
25 lis 17:09
ICSP: 
+
25 lis 17:11