matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
y
GGGG:
Naszkicuj wykres funkcji: f(x) = 2(x−1)
2
−4 wyznacz zbiór wartości funkcji, przedział funkcji w którym f(x)<0. Sprawdź rachunkiem, który z punktów należy do wykresu fukcji A=(−2,16) B=(0,−2) C=(4,4)
25 lis 16:31