matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Postać krawędziowa prsotej
Satek:
Prostą l o równaniu parametrycznym x=3 y=−2t + 2 z= t Zapisać w postaci krawędziowej.
25 lis 15:44
Krzysiek:
z=t czyli y+2z=2 w postaci krawędziowej masz: x=3 y+2z=2
25 lis 16:09