matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
s
GGGG:
Rzucamy 5 razy monetą. Jakie jest prawdopodobieństwo, że co najmniej raz wypadnie orzeł?
25 lis 13:29
irena_1:
A'− wypadną same reszki
1
1
P(A')=
=
2
5
32
31
P(A)=1−P(A')=
32
25 lis 13:53