matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole i obwod.Prosze i dziekuje ;}
Adam:
Oblicz pole i obwód: równoległoboku o bokach a=3 i b=5 oraz kącie rozwartym α=135[stopni]
25 lis 12:24
edek:
Obwód: Obw=2a+2b Pole można obliczyć ze wzoru: p=a*b*sinα
25 lis 12:43