matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość cos
lp:
oblicz wartość cosα =
3
2
wiedząc że α ∊ (
π ; 2π ) i cos 2α = −
2
5
25 lis 11:04
Bizon:
3
cos2α=2cos
2
α−1 ⇒ 2cos
2
α=
... dalej dla Ciebie ... znak ustal dla podanej
5
ćwiartki
25 lis 11:21
lp:
√
30
cos α =
10
25 lis 11:43