matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
relacje i funkcje
uczeń:
Sprawdź, czy relacja R jest relacją równoważności a)R={(x,y)∊ zbioru liczb rzeczywistych
2
: y
6
−x=0} b)R⊂zbiorze liczb rzeczywistych
2
,(x,y)∊zbioru liczb rzeczywistych⇔y
5
−x=0
25 lis 00:09