Narysuj wykres funkcji
Igorek : f(x)=−|x−3|+1
Mogłby mi ktos powiedziec jak to narysowac i czemu wlasnie tak

Z gory dzieki
24 lis 23:20
bezendu:
A o przedziałach to słyszałeś ?
24 lis 23:21
Hajtowy: bezendu tylko mu tego nie rozwiązuj
24 lis 23:23
Piotr 10: Odezwał się ten co nie rozwiązuję
24 lis 23:24
bezendu:
24 lis 23:24
Saizou : bezendu gdzie dla takiego prostego przedziały

−rysujesz najpierw funkcję y=x−3
−nakładasz na to wartość bezwzględną (to co pod osią x wędruje nad oś x) lx−3l
− teraz symetria względem osi x (y=−lx−3l)
− przesuwasz o 1 w górę
24 lis 23:24
bezendu:
Można tak,ale można na przedziałach bardziej urozmaicić ?
24 lis 23:25
123: Rozbij na 2 przypadki w zależności od wartości |x−3| i narysuj 2 proste w tych przedziałach
24 lis 23:25
Igorek : dzieki mordeczko juz czaje
24 lis 23:25
Saizou : ale po co sobie utrudniać
24 lis 23:26
Piotr 10: albo tak f(x) = − (Ix−3I+1)
y=IxI →u→=[3,1]=Ix−3I+1 →SOX= −Ix−3I −1
24 lis 23:27
Piotr 10: Chowam się, źle zrobiłem :<
24 lis 23:28
Eta:
24 lis 23:31
kamcia: a ja tego nieczajee
24 lis 23:33
Ewelinka: Narysuj wykres funkcji
f(x)=−|x−5|+3
Mogłby ktos to narysowac
25 lis 18:41