matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamość trygonometryczna
Mada666:
π
x
1
tg(
−
)+tg x =
Pomoże ktoś?
2
4
cos x
24 lis 23:13
Rafał28:
To nie jest tożsamość.
π
x =
4
π
π
7π
tg(
−
) = tg
= 1 +
√
2
+
√
2(2 +
√
2
)
2
16
16
tg
π
4
= 1
1
=
√
2
(cos π/4)
L≠P
25 lis 00:15