matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matma znajdź kres
mati:
2n
2
+3n+5
2n
2
+3n+4
1
=
+
i teraz z pierwszego masz
2n
2
+3n+4
2n
2
+3n+4
2n
2
+3n+4
1
1+
2n
2
+3n+4
za n=1 ==> 1+1/9 sup = 10/9 inf = 1 dobrze ?
24 lis 22:48