Tomi: Jak rozwiązać x2+3x+2=0?
1 paź 16:39
burykocur: obliczasz deltę
b2 - 4ac
9 - 8
√1 = 1
x1 = -1 v x2 = -2
1 paź 17:04
8888: βγγδδδδπππππ
2 paź 18:00
Zenio: obliczasz delte Δ=b2-4a*c
Δ=32-4*1*2
Δ=9-8
Δ=1 √1=1
x1 = -b *√Δ/2*a
Myśle że dasz rade i bedziesz wiedział jak takie równania robić
2 paź 18:12
maola: nie delte, to tylko symbol.
obliczasz wyróżnik trójmianu kwadratowego
dalej jest dobrze
2 paź 19:42
Dariusz: Zwijamy w x2+2x+3= (x+1)(x+2) skad odczytujemy pierwiastki
3 paź 21:00
down: Ale magicy jaki to poziom? 3 klas apodstawówki? H eh he
7 paź 13:37