matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz korzystając ze wzorów skróconego mnożenia
Greq:
[(9−17
1
2
)
1
2
+(9+17
1
2
)
1
2
]
2
24 lis 21:50
Eta:
(
√
9−
√
17
+
√
9+
√
17
)
2
= 9−
√
17
+2
√
(9−
√
17
)(9+
√
17
)
+9+
√
17
= =18+2*
√
81−17
= 18+2*
√
64
=.......
24 lis 22:07
Greq:
dzieki wielkie
24 lis 22:26