matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij równość
Ed.:
Udowodnij równość a) 0,(90)+0,0(90)=1 b)3,(6)*0,(27)=1 c)
√
0,(4)
−log
1,5
*p3{0,(6) = 1
24 lis 21:45
irena_1:
90
10
0,(90)=
=
99
11
90
1
0,0(90)=
=
990
11
10
1
11
+
=
=1
11
11
11
24 lis 21:48
irena_1:
6
2
11
3,(6)=3
=3
=
9
3
3
27
3
0,(27)=
=
99
11
11
3
*
=1
3
11
24 lis 21:50