logarytmy
Estrella: wiedzac, ze log32=x, oblicz
log32/3
24 lis 21:05
irena_1:
| | 2 | |
log3 |
| =log32−log33=log32−1=x−1 |
| | 3 | |
24 lis 21:08
Estrella: dzieki
24 lis 21:36
Estrella: a to jak policzyc?
wiedzac, ze log23=m, oblicz
log224−log22,25
24 lis 21:37
Estrella: policzylam tak:
24 lis 21:39
Estrella: albo dobra juz wiem
24 lis 21:40
Estrella: po prostu znaku nie uzglednilam w jednym miejscu
24 lis 21:40
5-latek: log224=log2(3*8)= log23+log28
24 lis 21:43
Raferu: log224−log294=log2(3*8)−log2(9*14)=log23+3−2log23+(−2)=3m+1
24 lis 21:43