matematykaszkolna.pl
Prawdopodobieństwo emila: Hej, mam problem z takimi zadaniami, pomoze ktos? emotka Bo w ogole nie wiem, co w nich robic. 1. Sześciu pracowników korzysta z przerwami i niezależnie od siebie z energii elektrycznej. Każdy pracownik używa średnio energii przez 8 minut w ciągu godziny. Sieć elektryczna jest prze− ciążona, jeśli co najmniej 5 pracowników pobiera energię elektryczną jednocześnie. Obliczyć prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że sieć zostanie przeciążona 2. W pewnej rodzinie dwoje spośród czworga dzieci urodziło się w sobotę. Jakie jest prawdo− podobieństwo tego zdarzenia, jeśli prawdopodobieństwa urodzeń w każdym dniu tygodnia są jednakowe? 3. Prawdopodobieństwo awarii urządzenia podczas kontroli fabrycznej jest równe 0,05 .Sprawdzono 20 urządzeń. Jakie jest prawdopodobieństwo zdarzenia polegającego na tym, że w trakcie sprawdzania nie będzie dzialalo: a) dokładnie 6 urządzeń, b) co najmniej jedno urządzenie?
24 lis 20:52
xenox: nie i stul ryja
24 lis 20:53
emila: ?
24 lis 21:00
emila: gdyby ktoś chociaż jedno zadanie mi wytłumaczył to dalej może bym sama rozkminiła, a tak to troche ciężko..
24 lis 21:08
emila: to chuj ci w dupe kutasie
24 lis 21:10