oblicz
patka: Oblicz
( 2√5 − √10 )2
24 lis 20:28
5-latek: wzor (a−b)2=a2−2ab+b2 i liczysz
24 lis 20:29
patka: No wiem tylko, że mi nie wychodzi
24 lis 20:31
echhh: Musi wyjść. Liczysz aż wyjdzie.
24 lis 20:31
5-latek: to pokaz jak liczysz
24 lis 20:32
echhh: 30 − 20√2
24 lis 20:32
patka: (2√52 − 2* 2√5 * √10 + (√10)2 = 4√25 − 4√50 + √100 = no i tu sie zatrzymuje
24 lis 20:38
5-latek: √25= ile
√100= ile
a √50=√2*25=√2*√25=√2* ile
24 lis 20:40
echhh: No i 4 * √25 to 5 − 4√50 + 10 = 20 + 10 − 4√50 = 30 + 4√25 * 2 = 4*5√2
24 lis 20:42
patka: Dzięki
24 lis 20:48
5-latek: A rozumiesz to ?
24 lis 20:49
xenox: πzda
24 lis 20:54