matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kresy zbiorów
leo:
pytanie,
http://www.math.uni.wroc.pl/~jwr/2013-14z/Analiza/lista6.pdf
zad 266 sup=1 inf=0 czy to jest dobrze ? które należy a które nie ?
24 lis 19:23
Krzysiek:
ok, 0 należy do tego zbioru, dla n=1 '1' do zbioru nie należy, bo tą wartość log
2
(2n−1)/n osiąga dla n→
∞
24 lis 19:35