Oblicz:
Estrella: Oblicz:
log104 / log1032
24 lis 19:23
Estrella: powinno wyjsc 2/5
24 lis 19:24
MQ: Zamień sobie na log24/log232
24 lis 19:27
Kaja: | log22 | | 2log2 | | 2 | |
| = |
| = |
| |
| log25 | | 5log2 | | 5 | |
24 lis 19:27
Estrella: dziekuje
24 lis 19:34
Kaja:
24 lis 19:35
Estrella: MQ: a mozna tak zamienic?
24 lis 19:35
Kaja: a znasz tw. o zamianie podstawy logarytmu?
24 lis 19:36
Estrella: tak
24 lis 19:39
Kaja: | | log24 | | log232 | |
to można bo log4= |
| oraz log32= |
| |
| | log210 | | log210 | |
i log
210 akurat sie skrócą
24 lis 19:45