matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie [proszę o pomoc]
aS :):
−5x+1
a)
=1
|x|
1
1
b)2−
=
x−3
6
w pod punkcie a musze zrobić tak?
−5x+1
−5x+1
=1 i
=−1
x
x
−5x+1
−5x+1
−1=0 i
+1=0
x
x
−5x+1
x
−5x+1
x
−
i
+
x
x
x
x
cos takiego?
24 lis 19:01