matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż że...
potrzebujący:
wykaż że
√
34−24
√
2
− 3
√
6+4
√
2
= −39
24 lis 18:52
bezendu:
|4−3
√
2
|−3|
√
2
+2|=−39 3
√
2
−4−3
√
2
−6=−39 −10=−39 sprzeczność
24 lis 18:56
potrzebujący:
mógłbyś my wytłumaczyć pierwszą linijke?
24 lis 19:02
bezendu:
Tutaj trzeba znać wzory skróconego mnożenia
Tutaj masz:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2452.html
24 lis 19:04