matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwględna
Zuzia:
Witam, bardzo proszę o pomoc
Wystarczy, ze napiszecie, czy dobrze obliczyłam! |x|= 3−2x x+2x=3 3x=3 x=3
24 lis 18:37
Kaja:
1. x≥0 2. x<0 x=3−2x −x=3−2x
24 lis 18:38