dziękuję
abc: Dana jest zmienna losowa X o gęstości:
f(x)= 0 dla x<−1
x4+x2 dla x∊[−1,0)
C sin x dla x∊[0, π2 )
0 dla x ≥ π2
24 lis 18:21
abc: a) oblicz stałą C i dystrybuantę zmiennej X
B) oblicz wartość oczekiwaną zmiennej X
24 lis 18:22
MQ: Cieszy nas, że taka zmienna losowa jest.
24 lis 18:22
abc: PROSZĘ O POMOC
24 lis 18:26
MQ: Stałą C liczysz z warunku:
−10∫(x4+x2)dx+0π/2∫Csin(x)dx=1
Jak policzysz stałą C, to wartość oczekiwaną liczysz:
E(x)=−10∫x*(x4+x2)dx+0π/2∫Cx*sin(x)dx
24 lis 18:30
abc: czy mogła bym prosić o wyliczenie mi tego? ja nie mam o tym bladego pojęcia a muszę oddać
zadania do jutra
24 lis 18:35