matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
określ dziadzine funkcji
grześ:
a) =arcsin(x
2
−1) b) y=1/arcsinx−x*π/2
24 lis 18:15
Panko:
1. D
f
: −1=< x
2
−1<= 1 czyli D
f
: x
2
∊<0,2> D
f
= <−
√
2
,
√
2
>
24 lis 20:12