oblicz pochodna
aswq: xarcsinx
24 lis 17:56
aswq:: pomoze ktos
24 lis 18:01
aswq:
24 lis 18:07
Krzysiek: skorzystaj z tego:
ab=eblna
(ef(x))'=ef(x)*f'(x)
24 lis 18:09
aswq: | | −1 | |
no to mi wychodzi xaresinx*√ |
| |
| | 1−x2 | |
24 lis 18:23
aswq: pierwiastek tylko do dolu
24 lis 18:23
aswq: prosze pomozcie
24 lis 18:27
Krzysiek: policz osobno ile wynosi f'(x)
możesz skorzystać z:
wolframalpha.com
24 lis 18:52
Mila:
x{arcsinx)=e
lnx(arcsinx)
(e
lnx(arcsinx))'=(e
arcsinx*lnx)'=
=e
arcsinx*lnx*(arcsinx*lnx)'=
| | lnx | | arcsinx | |
=(elnx)arcsinx*( |
| + |
| )= |
| | √1−x2 | | x | |
| | lnx | | arcsinx | |
=xarcsinx*( |
| + |
| ) |
| | √1−x2 | | x | |
24 lis 18:56