matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
help:
Oblicz a) 16
−4
*125
−3
/10
−4
* 25
−3
b)
6
√
81
−3/2
/− jest to kreska ułamkowa która mi z niewiadomych powodów nie wychodzi ...
24 lis 17:49
Janek191:
16
−4
* 125
−3
10
4
*25
3
a)
=
=
10
−4
*25
−3
16
4
*125
3
10
5
6
5
1
5
4
1
= (
)
4
*
= (
)
4
*
=
*
=
16
5
9
8
5
3
8
4
5
3
5*1
5
=
=
8
4
4 096
24 lis 18:00
Janek191:
1
b)
6
√
81
−
3
2
=
6
√
3
4
−3
2
= ( 3
4
6
)
−
3
2
= 3
−1
=
3
24 lis 18:04