parametry
Jeszcze: na podstawie wykresu funkcji y=f(x) przeprowadź dyskusję liczby rozwiązań równania f(x)=m w
zależności od wartości parametru m, m∊R
f(x)= I3−xI−3Ix−1I
24 lis 17:40
bezendu:

m∊(−
∞,2) dwa rozwiązania
m∊{2} jedno rozwiązanie
24 lis 17:42
Jeszcze: a jak do tego doszedłeś?
24 lis 17:45
bezendu:
Najpierw to trzeba narysować f(x)=|x−3|−3|x−1| w przedziałach
10 (−∞,1)
20 <1,3)
30 <3,∞)
i potem rysujesz prostą f(x)=m i przesuwasz do góry patrząc w ilu punktach się przetnie
24 lis 17:47
Jeszcze: a jak do tego doszedłeś?
24 lis 17:48
Jeszcze: sorki, za to drugie pytanie
24 lis 17:48
bezendu:
Napisałem już !
24 lis 17:48