Usuń niewymierność
~Matematyk: Usuń niewymierność.
Nie wiem jak
3√2 zapisać w postaci potęgi do kwadratu.
24 lis 17:22
~Matematyk: Tzn
(3√5)2 = 3√25 ,a
3√2 = ?
24 lis 17:26
~Matematyk: ?
24 lis 17:57
bezendu:
A wzory skr mnożenia znasz ?
24 lis 17:59
~Matematyk: No własnie.
Robię to wzorem skróconego mnożenia.
Czyli
| 2 | | 2 | |
| = |
| = |
| 3√25+3√50+3√2 | | (3√5)2 + 3√50 + ? | |
24 lis 18:02
~Matematyk: W tym przypadku na różnicę szescianów.
24 lis 18:04
~Matematyk: ?
24 lis 18:37
~Matematyk: Wyliczy ktoś

?
24 lis 19:02