:}
Ktoś:

Na rysunku przedstawiony jest wykres funkcji f(x) odczytaj z niego:
a) dziedzine i zbiór wartości funkcji
b)jej miejsca zerowe
c) przedziały monotoniczności funkcji
d)dla jakich argumentów funkcja przyjmuje wartość równą −1
e) Narysuj wykres y=f(x+3)
12 paź 17:51
anet: na osi X i Y zaznacz liczby jakie masz na rysunku bo bez nich trudno odczytać
12 paź 18:06
Kamil:

ok'

Lepiej się nie da
12 paź 18:18
anet: więc:
a) Df : x∊ <−6;6>
Zb.wart. : y∊ (−1;3) − nie jestem pewna czy nawias otwarty czy zamknięty
b) mz= −4, mz= −2, mz = 0
c) funkcja rośnie w pzredziałach : (6;−3), (−1;3)
maleje : (−3;−1), (3;4)
jest stałą: (4;6)
12 paź 18:35
Misiek;]: a punkty d i e
12 paź 18:37
anet: Zb wart msa być <−1;3>
12 paź 18:37
Misiek;]: a punkty d i e

12 paź 18:38
anet: d) dla x= −1 i chyba x= −5 ?
12 paź 18:38
anet: e)czyli chyba trzeba pzresunąć wykres ten o 3 jednostki w prawo
12 paź 18:39
Michał : i jeszcze e
12 paź 18:40
12 paź 18:42