matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz długości.
Camerun:
Oblicz długości boków: |DO| i |CO| |DO|= x |CO|= y Proszę pomóżcie nie wiem co z tym zrobić myślałem nad podobieństwem i stworzyłem coś takiego:
x
y
=
2x
4y
24 lis 17:07
Eta:
y
4
=
⇒ y=2x
x
2
5
3
i
=
⇒ x=......... to y=2x=.........
2+x
x
24 lis 18:16