matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
abc:
rozwiązać metodą Gaussa: x+2y+3z+t=1 2x+4y−z+2t=2 3x+6y+10z+3t=3 x+y+z+t=0
24 lis 16:44
abc:
wyszło mi tak: 1 2 3 1 1 0 0−7 0 0 0 0 1 0 0 0−1 0 0−1 ale chyba coś jest nie tak
24 lis 16:46