ksy: Witam i proszę o rozwiązanie zadania

Robię to cały wieczór i nie mogę obliczyć.
a)(-3x
-1y
2)
-2
------------------ =
(xy)
-1
b)(1/2x
-2y
-1)
3 : (2x
2y
0)
-3=
c)(a
2b
3)
-1 * (a/b)
3=
d)(a
-1b
-2c
-3) * (a
2/bc)
-1=
e)(a
-2b
-4)
-2
---------------- =
(2a)
2b
-2
f)[(3ab)
3c
-2]
2
------------------- =
a
6c
-6
30 wrz 22:01
kamo:
1 1 x2y x2
a) ------------------ : ------------- = -------------- = -------------
(-3*1/x*y2)2 xy 9y4 9y3
1 paź 18:03
kazek:
(2-3x-6y-3 : 2-3x-6 = y-3 = 1/y3
1 paź 19:28
kamo: W 1-szym rozwiązaniu mały błąd:
1/9x2y-4 x3
a) ----------------- = 1/9x3y-3 = ------------
x-1y-1 9y3
1 paź 19:49
marta:
zad.nr.3 --- najlepiej potęguj odrazu jednomiany a2(-1) =a-2 itd
a
a-2b-3 * a3 / b3 = ab-6 = ------
b6
1 paź 20:23
koko:
d/ 1/a*1/b2*1/c3 * (1/a2 : 1/bc)= 1/ab2c3 * bc/a2= b-1c-3 / a3
= d.c. jutro
1 paź 20:50